Kesä 2024 tärkeät

Tapahtumien kesää

Regattatapahtuma 19.7.-21.7. oheistoimintoineen on tämän kesän ykköstapahtuma Heinävedellä. Regattatorille kokoontuu monenkirjava joukko myyjiä, ja lisääkin vielä mahtuu. Jos siis nurkissa pyörii mielenkiintoista kirppistavaraa tai teet myytäväksi jotakin tuotteita, niin otapa yhteyttä! Kunta toimittaa satamaan kaksi myyntitelttaa, joihin mahtuu osa myyjistä, omille teltoille ja pöydille paikkoja on vielä reilusti tarjolla. Tapahtuman ohjelma ohessa.

Heinävedellä tapahtuu koko kesän, ja lisääkin tapahtumia saa edelleen ilmoittaa! Lähetä valmis aineisto (Tapahtuman sisältöteksti sekä ajankohta, tapahtumapaikka, järjestäjä ja yksi valokuva) virpi.pakarinen@heinavesi.fi, niin lisään tapahtumat Visit heinävesi -sivujen tapahtumakalenteriin. 

 

Huom! Myös kaikki pienet kylätapahtumat kiinnostavat matkailijoita ja kesäasukkaita!

 

Pyöräilyä ja matkailua Pohjoisella Saimaalla

Heitin jokin aika sitten idean ilmaan Kermajärven ympärille tehtävästä pyöräilytapahtumasta, ja tämä sai varsin innostuneen vastaanoton. Alustavien halukkaiden ilmoittautumisten perusteella on selvää, että tapahtuma kannattaa järjestää. Oheisella lomakkeella (tai lähettämällä sähköpostia / soittamalla) voitte nyt ilmoittaa lisää pysähdyspisteitä tai toimintapisteitä eri puolille Heinävettä. Kokoan ilmoittautuneista kesäkuun alkupuoliskolla ryhmän, jonka kanssa voidaan tarkemmin alkaa suunnitella toteutusta. Toiveena olisi, että saadaan pilottitapahtuma jo tämän kesän elokuulle aikaan.

Kunnan matkailu ja markkinointi saa uutta puhtia

Kunnassa on haussa matkailun suurlähettiläs. Koordinaattorin nimikkeellä hän jatkossa vastaa mm. Heinäveden ulkoisesta viestinnästä ja markkinoinnista, kuntalaisten ja vapaa-ajan asukkaiden osallistamisesta, kunnan tapahtumien ideoinnista ja järjestämisestä ja toimii Heinäveden järjestöyhteyshenkilönä. Haku on auki, ja tehtävään valittava aloittaa pestissä mahdollisesti elokuussa. Lisätiedot täältä: https://www.heinavesi.fi/heinavesi-tyonantajana/koordinaattori/

Pohjoisen Saimaan matkailuhankkeessa Heinävedellä aloittaa uusi hankekoordinaattori mahdollisimman pian, haku tehtävään päättyy 29.5. Hankkeessa on tavoitteena koota pyöräily-. ja vesistömatkailun reitistö, jonka varrella on monipuolinen palvelukattaus.

Heinäveden kehittämiseen panostetaan

Allekirjoittanut toimii jatkossakin kehittämisen tehtävissä, ja syksyn mittaan aletaan valmistella kuntastrategian päivittämistä ja pidemmän tähtäimen kehittämissuunnitelmaa yhdessä kuntalaisten ja alueen yritysten kanssa.

Kehittämisen kärkiteemoja ovat esim. seuraavat:

  • Kylien palvelujen, niiden omaleimaisen identiteetin ja perinteiden esiin nostaminen osana yhtenäistä Heinävettä, kylien palvelujen edelleen kehittäminen ja kylien välisen yhteistyön lisääminen. Hanketoiminnassa kylien avustaminen yhdessä Business Joensuun ja Joensuun seudun Leader ry:n kanssa.
  • Yritystoiminnan vahvistaminen: Pienteollisuuden työmahdollisuuksien esiin nostaminen ja palveluelinkeinojen sekä kaupan palvelujen diginäkyvyyden parantaminen ja yritystoiminnan mahdollisuuksien esiin nostaminen yhdessä Business Joensuun kanssa
  • Ennakkoluuloton ideointi uusien palvelujen ja palveluketjujen luomiseksi yhdessä yritysten ja järjestöjen, kuntalaisten ja kesäasukkaiden kanssa
  • Ympäristön viihtyisyyteen ja turvallisuuteen panostaminen
  • Kestävän kehittämisen neljä pääkohtaa strategiapäivityksen pohjalla: Elinkeinojen kehittäminen, Yhteisön vahvistaminen, Ympäristöstä huolehtiminen ja Perinteiden sekä kulttuurin säilyttäminen ja uudentaminen. Kuntalaisille, kesäasukkaille ja alueella toimiville yrityksille sekä järjestöille monipuolisesti mahdollisuuksia vaikuttaa ja osallistua suunnitteluun.
  • Uusimman tutkimustiedon hyödyntäminen kunnan kehittämistyössä. Teen väitöskirjatutkimusta 50 % työajalla Itä-Suomen yliopistolle vuoden 2025 elokuun loppuun saakka, joten uusin tutkimustieto ja monialainen asiantuntijaverkosto on kunnan kehittämiseen käytettävissä ilman ulkopuolisia konsulttitoimistoja.

Jaa: